Tips en Gebruikersvragen Led TV2021-06-08T12:18:17+02:00
U wilt uw systeem/apparaat laten nakijken/controleren2021-08-20T16:22:15+02:00

Indien zich een probleem voordoet en u wilt uw systeem of apparaat laten nakijken/controleren is dit mogelijk.

U kunt er voor kiezen om uw systeem aanbieden te bieden bij uw dealer/verkooppunt zodat zij het voor u afhandelen. Ook is het mogelijk uw systeem rechtstreeks bij Travelvision te laten nakijken/controleren.

Onderzoek/reparatievoorwaarden Travelvision BV:

Ons standaard onderzoek tarief bedraagt € 35,00 inclusief BTW. Indien blijkt dat er iets mis is met het systeem zijn er verschillende opties:

  1. De reparatie valt onder de garantievoorwaarden (geen onderzoek en eventuele verzendkosten, wel mogelijke verpakkingskosten € 15,75 !)
  2. De reparatie valt niet onder garantie, U krijgt een prijsopgave per mail toegestuurd

Voor controle/nakijken van het systeem dient u vooraf een reparatie aanvraag in te dienen. Deze aanvraag kunt u invullen via een website formulier.

Reparatie RMA aanvraag procedure:

Via het website formulier kunt u uw reparatie op eenvoudige wijze bij ons aanmelden. Nadat u de aanvraag heeft ingedien, nemen wij uw aanvraag z.s.m. in behandeling en krijgt u per mail een document bevestiging. Print dit ontvangen pdf-document uit en voeg het bij het apparaat wanneer u het apparaat naar ons opstuurt of bij ons afgeeft.

Reparatie afgeven of toesturen:

  • U kunt de reparatie bij ons afgeven op werkdagen van 08:30-12:30 en van 13:00-17:00, Wij geven een melding op uw email-adres indien de reparatie gereed is om op te halen.
  • U kunt het systeem ook naar ons toesturen, indien de reparatie gereed is sturen wij het weer retour naar uw opgegeven adres. Let op! Het apparaat dient voor verzending naar ons of retour naar uw adres degelijk verpakt te zijn, anders zijn wij genoodzaakt het apparaat opnieuw te verpakken voor eventuele retourzending en zullen hiervoor € 15,75 inclusief BTW berekenen.

 

Druk op deze link om een reparatie aanvraag in te dienen: Travelvision RMA Aanvraag

 

Testen in combinatie met andere merken receiver/tuner/TV

Wij zijn de fabrikant van de Travel Vision schotelsystemen en onze service en support is afgestemd op onze eigen producten. Mocht u een test in combinatie met uw receiver/tuner/TV van een ander merk willen, kunnen we dat voor u uitvoeren, echter wij kunnen geen garantie geven op materialen van derden.

Garantie:

Indien uw systeem nog onder garantievoorwaarden is, vragen wij u een kopie van de aankoopfactuur mee te nemen/bij te voegen. Zonder aankoopfactuur nemen wij geen garantie behandelingen aan.

 

Na een Reset staat het TV beeld ondersteboven2021-06-08T12:17:23+02:00

LED TV 5319B, 5322B, 5324B

Na een Fabrieks reset staat het beeld onderste boven, om dit op te lossen:

· Druk met afstandsbediening op “Source”

· Gevolgd door de cijfers “2580”

U komt in een verborgen menu.

· U gaat met de pijltjestoetsen naar optie ” panel setting”

· In dit menu ziet u onderaan de optie ” mirror” staan

· Wijzig deze met de pijtjestoets.

· Het beeld zal nu draaien.

· LET OP: na wijzigen 1x op “menu” drukken!

· Nu wordt de wijziging opgeslagen.

Daarna kunt u dit menu verlaten door op EXIT te drukken.

Hoe plaats ik de CI module?2021-06-09T11:06:45+02:00

Steek de CI module met het sticker label volgens onderstaand voorbeeld in de TV.

Let op, indien u de cam module er verkeerd om insteekt, en geforceerd indrukt, kunt u de interne connectie beschadigen !

 

CI module 701 met ingebouwde smartkaart

 

CI module met losse smartkaart

Diverse vragen over Android-Chromecast-SmartTV apps Ziggo KPN Canal Digitaal2021-10-28T16:41:07+02:00

Wat is Android ?

Android is een besturingssysteem dat gemaakt is voor gebruik op tablets en smartphones. Maar ontwikkelaars en fabrikanten van online mediaspelers hebben met enige aanpassingen Android ook voor online mediaspelers geschikt gemaakt. Dit betekent dat vrijwel alle apps die op de tablet of telefoon beschikbaar zijn ook op dit soort mediaspelers gebruikt kunnen worden. Het voordeel is dat een veel groter aanbod van apps voorhanden is. Nadeel is dat de apps niet zijn geoptimaliseerd voor gebruik op grotere schermen dan een tablet. Op een grotere televisie is de beeldkwaliteit dan ook niet optimaal.

Wat is Android TV?

Android TV is een besturingssysteem voor Smart TV’s, ontwikkeld door Google. Wat betekent dat: een TV powered by Android™? Het is een TV gebaseerd op het Android™ platform, vergelijkbaar met dat van smartphones en tablets, maar aangepast aan de beeldmaten en features van een TV. Naast de betere aangepaste beeldmaten is het ook een voordeel dat de Android TV apps te besturen zijn via een afstandsbediening, die met de TV is meegeleverd.

Android TV en de Chromecast: wat zijn de verschillen?

Chromecast is alleen te gebruiken in combinatie met de Cast-functie, waarbij je content van apps naar de tv kunt streamen. Android TV is een stuk veelzijdiger, waarbij je apps kunt installeren en content kunt aanschaffen via je tv. Tevens is Android tv te besturen via een afstandsbediening

Canal Digitaal:

Canal Digitaal Smart TV app

Met de Canal Digitaal Smart TV App kijk je op je smart-tv direct naar je favoriete tv-programma’s, zonder kabels of kastjes.

Canal Digitaal mobiele App in het buitenland

Live toegang tot alle tv-programma’s van de zenders die in jouw pakket zitten. Kijk het live of kijk tot 7 dagen terug. In alle EU-landen en op maar liefst 2 apparaten tegelijkertijd.

 Canal Digitaal mobiele app Streamen via een chromecast/airplay

Met de Canal Digitaal App op een smartphone of tablet kun je streamen naar bijvoorbeeld een Google Chromecast of Apple AirPlay.

 

Ziggo

Ziggo Go App voor Android/Smart TV heeft een Ziggo internetverbinding nodig

De app Ziggo Go voor Android/smart TV werkt alleen met een Ziggo internetverbinding

Het gebruik van Android TV apps op Smart TV’s vallen niet onder de Content Portabiliteit wetgeving van  online diensten en is daarom geen open internetdienst. Wij houden ons hiermee aan de gemaakte afspraken met de content partijen. De Android TV app van Ziggo is een ‘in huis oplossing’ voor een tweede en derde tv in huis. Dit kan dus alleen worden aangeboden via een Ziggo internetverbinding.

Ziggo go App in het buitenland

Met de Ziggo GO app kun je overal in de EU tv-kijken als je verbonden bent met internet (wifi, 3G, 4G of 5G). Dit geldt voor live tv-zenders die buitenshuis te kijken zijn, programma’s die je wilt terugkijken en Movies & Series (XL). Buiten de EU werkt dit niet. Dat heeft te maken met de rechten van televisieprogramma’s.

Ziggo go App Streamen via een Chromecast/airplay
Met de Ziggo GO app op een smartphone of tablet kun je streamen naar bijvoorbeeld een Google Chromecast of Apple AirPlay. Let er wel op dat niet alle programma’s beschikbaar zijn om te casten. Dit heeft met uitzendrechten te maken.

KPN

KPN Smart TV app heeft het KPN thuis netwerk nodig om te kijken

Je kunt de KPN Smart TV app alleen gebruiken als je verbonden bent met je KPN thuisnetwerk. Ben je niet verbonden met je thuisnetwerk? Dan werkt de app helaas niet. Op de Smart TV app kun je de meeste zenders bekijken, maar sommige zenders zijn exclusief beschikbaar via de tv-ontvanger. Dit heeft te maken met de uitzendrechten die KPN heeft. Bekijk het zenderoverzicht van KPN om te zien welke je zenders je kunt kijken thuis op de verschillende apparaten.

KPN Interactieve TV App in het buitenland

Met de iTV app kijk je op je tablet of smartphone onderweg via openbare wifi-netwerken of 4G. De app is in de hele EU te gebruiken. De tv-zenders die je buitenshuis kan bekijken, zijn ook in het buitenland te bekijken. Voor On Demand geldt dat alles in het buitenland te bekijken is Tip: voor gebruik buiten je thuisnetwerk moet je wel je pincode invoeren van je iTV-account.

 KPN Interactieve TV App Streamen via een Chromecast/airplay

Met de KPN iTV app op een smartphone of tablet kun je streamen naar bijvoorbeeld een Google Chromecast of apple airplay

 

Diverse bronnen:

Canal Digitaal TV-app

Ziggo Go App

Ziggo android/smart TV app

KPN ITV app

KPN Smart TV app

Heeft de Smart Led TV 64xx in chromecast ingebouwd?2021-10-28T16:49:51+02:00

De Smart LED TV 64xx is niet voorzien van een ingebouwde  chromecast. U kunt niet streamen naar de TV

Go to Top